--== Oficjalne forum klanu XIII Legion ==--
Los Adminos
Tutaj można zamieszczać linki do Waszych propozycji na herb klanu Za jakiś czas wspólnie wybierzemy najlepszy z nich. Zyczę powodzenia
Los Adminos
Według mnie niezłe ale dobrze by było jakiś własny zrobić bo ja na przykład nie ogarniam co to jest to:"SPQR"
no ale na razie mamy 1 propozycję
ja wrzucę to cuś jutro albo jak obrobię. czyli jutro chyba
ale można też ten obrobić. ten napis SPQR zmazać i napisać coś co się kojarzy z naszym klanem. chyba że celowo jest tak napisane
ogółem: daje 8/10
S.P.Q.R., Senatus Populusque Romanus [łac., ‘senat i lud rzymski’], w Rzymie cesarskim oficjalne określenie nadrzędnego czynnika w państwie — źródła władzy i prawa.
ps mamy cesarza, senatorów i lud... wiec ten napis jest jak najbardziej trafny
Los Adminos
a no to chyba że tak zagiąłeś mnie xD
Los Adminos
mi się tez coś tak kojarzyło tylko nie wiedziałem z czym
Jak wam nie pasuje orzeł to możemy zmienić na lwa i będzie zgodnie z historią ( XIII legion zaciągnięty przez Juliusza Cezara 57 r p n e zyskał tytuł Gemina co oznacza bliźniaczy kiedy to na przełomie lat 31-30 r p n e Oktawian połączył odział z nieznaną jednostką)
Jak wam nie pasuje orzeł to możemy zmienić na lwa i będzie zgodnie z historią ( XIII legion zaciągnięty przez Juliusza Cezara 57 r p n e zyskał tytuł Gemina co oznacza bliźniaczy kiedy to na przełomie lat 31-30 r p n e Oktawian połączył odział z nieznaną jednostką)
Moderator
ewentualnie możemy dać trójząb pierwszy herb XIII legionu który obowiązywał za czasów Cezara
Los Adminos
Ale czemu musi być coś związane z historią prawdziwego XIII Legionu? Może by wymyślić jakiś własny... może być coś z historią, np. rycerze, stworzenia mitologiczne itp.
Los Adminos
Oto moja propozycja: http://img805.imageshack.us/img805/9184/logogh.jpg
z tym że to jest zeskanowany rysunek i tylko kratki na zewnątrz usunąłem ale reszt to obróbcie według własnego uznania bo mi nijak nie wychodzi